SANTA FAZ FESTIVAL ALICANTE

Het Santa Faz-festival is een van de belangrijkste en bekendste festiviteiten in de Spaanse regio Alicante. Dit feest vindt elk jaar op de tweede donderdag na Pasen plaats en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. Donderdag 20 en Vrijdag 21 zijn dus officiële feestdagen in en rond Alicante.

Santa Faz Kerk in Alicante

Het Santa Faz-festival is een van de belangrijkste en bekendste festiviteiten in de Spaanse regio Alicante. Dit feest vindt elk jaar op de tweede donderdag na Pasen plaats en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld.

De oorsprong van het Santa Faz-festival gaat terug tot het jaar 1489, toen een monnik van het klooster van het Heilige Gezicht (Monasterio de la Santa Faz) in Alicante een relikwie ontdekte waarvan werd aangenomen dat het een stuk stof was dat werd gebruikt om het gezicht af te vegen van Jezus tijdens zijn kruisiging. Volgens de legende werd de monnik op wonderbaarlijke wijze naar een heuvel getransporteerd waar hij het relikwie begraven in de grond vond.

Sindsdien wordt het relikwie bewaard in het klooster van het Heilige Gezicht en is het Santa Faz-festival een belangrijk religieus evenement in de regio geworden. Op de dag van het festival begeven duizenden pelgrims zich naar het klooster om het relikwie te bekijken, dat op deze dag maar één keer per jaar aan het publiek wordt getoond.

Het Santa Faz-festival is een levendig en kleurrijk feest met verschillende evenementen en activiteiten. Het hoogtepunt van het festival is de bedevaart van het stadscentrum van Alicante naar het klooster van het Heilig Gezicht, dat ongeveer 7 kilometer verderop ligt. De pelgrimstocht begint vroeg in de ochtend en duizenden mensen gekleed in traditionele klederdracht banen zich een weg door de straten van Alicante met spandoeken en kaarsen.

Santa Faz Sfeer in Alicante

De sfeer tijdens de bedevaart is er een van vreugde en feest, met muziek, dans en zang die bijdragen aan de feeststemming. De processie trekt door verschillende buurten van de stad en bij elke halte bieden buurtbewoners verfrissingen aan de pelgrims.

Zodra de processie bij het klooster aankomt, wordt er een speciale mis gehouden en wordt het relikwie aan het publiek getoond. Na de mis is er een traditionele lunch, die meestal bestaat uit een verscheidenheid aan lokale gerechten en drankjes.

Naast de bedevaart zijn er nog vele andere evenementen en activiteiten die plaatsvinden tijdens het Santa Faz festival. Deze omvatten traditionele muziek- en dansvoorstellingen, vuurwerkshows en straatmarkten waar lokaal handwerk en souvenirs worden verkocht.

Het Santa Faz-festival is niet alleen een religieus evenement, maar ook een viering van de lokale cultuur en tradities. Het brengt mensen uit alle lagen van de bevolking samen en biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en het erfgoed van de regio te ervaren.

Kortom, het Santa Faz-festival is een must-see evenement voor iedereen die Alicante bezoekt. Het is een viering van de lokale cultuur en tradities, maar ook een diep spirituele en religieuze gebeurtenis. De bedevaart naar het klooster van het Heilig Gezicht is een hoogtepunt van het festival en biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers.

Gerelateerde Artikelen

ONTDEK DE CHARMES VAN CALPE

ONTDEK DE CHARMES VAN CALPE

Calpe, gelegen aan de Costa Blanca in Spanje, biedt prachtige stranden, historische monumenten en prachtige natuur, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als vastgoedinvesteerders. Lees verder om te ontdekken waarom Calpe de perfecte plek is om...

ONTDEK DE CHARME VAN MORAIRA

ONTDEK DE CHARME VAN MORAIRA

Moraira is een pittoresk stadje aan de Costa Blanca in Spanje, bekend om zijn prachtige stranden, prachtige kustlijn en charmante sfeer. Dit pareltje aan de kust ligt in de provincie Alicante, tussen de steden Calpe en Javea, en is een populaire bestemming voor...