KERSTMIS & NIEUWJAAR COSTA BLANCA

De Costa Blanca viert kerstmis en nieuwjaar, niet echt een “witte kerst“, maar wel zonnige feestdagen.

Bekend als een van de gebieden met de meeste festiviteiten, mist de Costa Blanca geen activiteiten tijdens kerst en nieuwjaar.

Laten we eens kijken wat de bekendste stadjes te bieden hebben tijdens Kerst en Nieuwjaar aan de Costa Blanca.

Benidorm

Kerstman in Benidorm

Benidorm wordt te gek in december met Kerstmis en Nieuwjaar!

Van zaterdag 17 tot vrijdag 23 vinden er optredens plaats in Benidorm, van groepen als Mag Malastruc, Pilar Segura Dance Sutdio, Paqui Mora Dance Studio, Boggie Block Dance Studio en meer!

Op zaterdag 24 geeft de Comissió de festes een feest.

Op de 31e is er een geweldig oudejaarsfeest op playa Levante.

1 januari, nieuwjaarsconcert door het Benidorm Musical Union Orchestra in het Auditorium.

Donderdag 5, een grandioze Drie koningen Parade die eindigt in het Julio Iglesias Auditorium.

Het stadhuis en Plaza de la Navidad bieden tot 8 januari activiteiten aan met de ijsbaan, attracties en de kerstmarkt. Het Kersthuis krijgt bezoek van de Kerstman op de 17e, 18e, 19e, 20e, 21e en 22e alleen in de middag, de 23e in de ochtend en middag, en de 24e alleen morgen.

Ook in het Elche Park zal een zeer kerstsfeer heersen, waar van 3 december tot 8 januari de traditionele ‘Porrat’ zal worden opgesteld met typische producten van deze data.

Het Camp Reyes Magos de Oriente is opnieuw geïnstalleerd in de tuinen voor het stadhuis, van 28 december tot 4 januari. De koningen zullen op 5 januari om 18.00 uur met hun parade door de straten van Benidorm trekken en eindigen in de Julio Iglesias-auditorium in Parque de l’Aigüera.

Altea

Kerstlichten Altea

Altea is er ook helemaal klaar voor, met lichten, concerten, kerststal, ijsbaan en Driekoningenparade!

Het eerste dat wordt aangelegd, is het Plaça del Nadal, of Plaza del Ayuntamiento, dat er tot 6 januari zal staan. Daarin is een kunstschaatsbaan aangelegd, evenals attracties en spelletjes voor de kleintjes. Bovendien zal de kerstman op dit plein zijn brieven verzamelen van 21 tot 24 december.

Vervolgens komt de Sant Silvestre Nocturna, op 27 december, die begint bij de deur van het stadhuis. Het is een traditionele familierace waaraan alle doelgroepen kunnen deelnemen.

De kindercategorie begint om 18.30 uur. aan de poort van het stadhuis, en de categorie volwassenen (ouder dan 16 jaar), om 20.00 uur, met een route van 3,9 km.

Het bijzondere van deze race is dat zowel de kleinste als de grootste samen met hun huisdieren kunnen deelnemen. Zoals elk jaar wordt het origineelste kostuum van de deelnemers beloond, zowel individueel als in groepjes van beide categorieën, evenals dat van de huisdieren.

Calpe

Kerstlichten Calpe

De kerstverlichting schijnt weer in Calpe. Vanaf eind November zijn er weer lichten die het stedelijk gebied en de belangrijkste commerciële routes en toeristische punten van de gemeente tijdens kerst en nieuw verlichten.

Fiestas in Calpe zijn belangrijke feesten in de Evenementenkalender in Calpe. Ze zijn vaak van religieus belang en verbeelden de rijke geschiedenis van het gebied en eren patroonheiligen van de stad.

Van januari tot en met december zijn er vele prachtige feesten in Calpe, waaronder optochten, spectaculaire vuurwerkshows, prachtige kostuums en natuurlijk eet- en drinkfestiviteiten!

Activiteit: Driekoningenparade (5 januari)

Alicante

Kerstbal Alicante

Wil je tijdens de kerstdagen liever in een grotere stad zien wat de Costa Blanca allemaal te bieden heeft? Dan is Alicante de juiste keuze!

Kerstmis is bijna aangebroken en we willen je vertellen wat je kunt doen in deze mooie tijd in Alicante. De lichten verlichten al de straten van de stad, die als een van de eerste in heel Spanje deze tijd van het jaar verwelkomde. Het was afgelopen vrijdag 17 november, toen de 2,6 miljoen LED-lampjes werden aangestoken die Alicante nu verlichten en vullen met een kerstsfeer.

Aan de ene kant domineert de grote kerstboom op de Plaza del Ayuntamiento en dit was de plaats die werd uitgekozen voor de traditionele handeling van het aansteken van de kerstverlichting. Dit jaar is dit symbool van de kersttijd 18 meter hoog en versierd met meer dan 50.000 wit-gouden LED-lampjes.

Aan de andere kant komt er dit jaar kerstverlichting in meer buurten. De gemeenteraad heeft het budget voor deze 2022 verhoogd en de kerstmotieven zijn in de hele stad verdubbeld. Zo komen er 2.226 bogen, guirlandes, lantaarnpaalelementen, posters en bomen met zuinige leds.

In totaal zijn al 200 wegen verlicht met kerstverlichting. Dit jaar wilden ze het naar meer punten brengen, en niet alleen naar de hoofdstraten van het stadscentrum. Zo zijn er nieuwe grote decoraties aangebracht op de Seneca- en Montañeta-pleinen, en aan het einde van Óscar Esplá en voor het theater.

De grote nieuwigheid in kerstverlichting in Alicante dit jaar is een gigantische kerstbal op de Explanada de Alicante. Het biedt ook drie keer per dag een klank- en lichtshow, om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur.

Deze grote bal is in 2022 een van de belangrijkste attracties van de kerstverlichting geworden.

Meer info over de vele activiteiten, kan je hier vinden: https://ocioalicante.net/blog/2022/11/28/el-belen-monumental-dara-inicio-a-la-navidad-a-lo-grande-en-alicante/

Gerelateerde Artikelen

NIE NUMMER IN SPANJE

NIE NUMMER IN SPANJE

Als je van plan bent om in Spanje te gaan wonen of werken, heb je misschien wel eens gehoord van het NIE-nummer. De NIE, of "Número de Identificación de Extranjero", is een uniek identificatienummer dat wordt toegekend aan buitenlanders in Spanje. Het is een cruciaal...

BESTE PLEKKEN EN STEDEN AAN DE COSTA BLANCA

BESTE PLEKKEN EN STEDEN AAN DE COSTA BLANCA

De Costa Blanca ligt aan de kust van de Middellandse Zee. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 18ºC, strekt de 250 km lange kust vol met baaien, stranden, restaurants, natuurgebieden, kliffen, meren en rivieren zich uit in de provincie Alicante. We vertellen je hier...

WAT TE DOEN AAN DE COSTA BLANCA

WAT TE DOEN AAN DE COSTA BLANCA

De Costa Blanca is een van de mooiste mediterrane Spaanse Costa’s. De Costa Blanca, gelegen in de provincie Alicante, is goed verbonden met een bestemming met 2 internationale luchthavens, namelijk de luchthavens van Valencia en Alicante, de laatste in de stad Elche....