HOE KAN IK MIJN HUIS SNEL VERKOPEN?

Het verkopen van uw huis kan stressvol zijn, vooral als u een tijdslimiet heeft of financiële beperkingen heeft. Of u nu snel verhuist voor een nieuwe baan of om persoonlijke redenen, u zult creatief moeten zijn met uw plannen om uw kansen op een snelle verkoop van uw huis te vergroten. De grootste zorg is dat als een huis langer dan een paar weken op de markt staat, andere huizenkopers erop kunnen wijzen dat er mogelijk een probleem is met het huis. Dat kan betekenen minder geïnteresseerde kopers, minder aanbiedingen en mogelijk een lagere verkoopprijs. Gelukkig zijn er een paar tactieken die je kunt gebruiken om je oude huis snel te verkopen en meteen in een nieuw huis te stappen.

In deze gids gaan we over alle belangrijke details van het snel verkopen van een huis, waaronder:

  • Beslissen of u klaar bent om uw huis te verkopen.
  • Hoe bereid je je voor op de verkoop van je huis?
  • Een verkoopstrategie maken.
  • Marketing.
  • Fouten om te vermijden.
Tips om een huis snel te verkopen

Beslis of u klaar bent om uw huis te verkopen

In het licht van een sterke verkopersmarkt kan het vooruitzicht om voor een hogere som te verkopen voor sommigen te mooi zijn om te laten liggen. Maar de beslissing om te verkopen mag niet alleen op de markt worden gebaseerd. U moet ook rekening houden met de specifieke kenmerken van uw behoeften en uw financiële situatie. Hier zijn een paar dingen om te overwegen.

Kunt u de kosten van de verkoop van uw huis betalen?

Terwijl de meeste mensen fixeren op de 3-5% makelaarskosten, zijn er soms andere kosten die er bij komen kijken (als je dit zelf wil doen voor de verkoop) zoals:
– Reparatie en renovatie
– Tuinaanleg en gazononderhoud
– Huisstaging, foto’s en schoonmaakdiensten
– Verhuiskosten

Hoe maak je een huis snel verkoopklaar?

Met een beetje voorbereiding komt u een heel eind om uw huis snel en voor de beste prijs te verkopen.

Pre-listing voorbereidingstips

Voordat uw makelaar uw huis op de markt brengt, moet u het voorbereiden op potentiële kopers. Net zoals het presenteren van merchandise in een winkel, moet je je huis op een brede manier presenteren. Dit zijn onze beste tips:
· Opruimen: dit is je eerste stap, en het is een doozy voor iedereen die geen minimalist is. Je huis opruimen betekent dat je alle onnodige items uit planken, tafelbladen, toonbanken en andere oppervlakken haalt. U wilt dat uw huis zoveel mogelijk op een hotel lijkt.
· Depersonaliseer je huis: hoewel het je misschien pijn doet, is het altijd het beste om persoonlijke spullen zoals foto’s en persoonlijke collecties uit je huis te verwijderen. U wilt dat uw huis een leeg canvas is waarop potentiële kopers zich hun toekomstige woning kunnen voorstellen.
· Tijdelijke opslag: waar bewaar je de rommel en je persoonlijke bezittingen die je habt? Het gebruik van een lokaal opslagbedrijf is een geweldige oplossing, zodat uw spullen volledig uit de weg zijn voor bezichtigingen.
· Schoonmaken: iedereen vindt het heerlijk om een ​​schoon, fris ruikend huis binnen te lopen. Diepe reiniging, waaronder taken zoals het bleken van voegen, is je beste vriend. Als het betaalbaar is, kunt u een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren om uw huis in de best mogelijke staat te krijgen.
· Schilderen: als uw huis in gedurfde kleuren is geverfd, kunt u overwegen uw huis in neutrale kleuren te schilderen.
· Staging: kamers inrichten om hun potentieel te laten zien wordt staging genoemd. Met of zonder de hulp van een professional kunt u uw huis inrichten met uw spullen.
· Curb-appeal: het boek wordt altijd beoordeeld op de omslag als het gaat om onroerend goed. Het hebben van een goed onderhouden gazon, opgeruimde landschapsarchitectuur en fris ogende verf is een geweldige manier om een ​​uitnodigende eerste indruk te maken.
· Renovaties: als uw huis renovatie nodig heeft en binnen uw budget valt, kan het betalen voor renovaties veel opleveren. Het toevoegen van een half bad of het verbouwen van een badkamer, het upgraden van uw apparaten en het overspuiten van een terras zijn allemaal kleinere projecten die een enorme impact kunnen hebben.
· Fotografie: geweldige vastgoedfoto’s maken en, idealiter, een videorondleiding maken, trekt meer kopers aan en heeft de neiging om voor hogere prijzen te verkopen. In een snel veranderende markt willen kopers zoveel mogelijk weten over een woning voordat ze deze gaan bezichtigen. Meestal trekt de makelaar de foto’s, maar niet alle makelaars trekken mooie foto’s – om een beter idee te hebben over wat mooie en goeie foto’s zijn, kijk bvb bij Altea Moraira Villas, nederlandse makelaars in Altea.

Vind de juiste makelaar voor jou

Werken met een makelaar is de gemakkelijkste manier om uw huis te verkopen. Makelaars in onroerend goed hebben de neiging om hogere verkoopprijzen te verdienen voor hun verkopers in vergelijking met andere verkoopmethoden. Bovendien hebben ze een grondige kennis van de markt en het proces. Ze weten hoe ze uw huis nauwkeurig kunnen prijzen, hoe ze het effectief op de markt kunnen brengen en welke soorten upgrades uw investering waard zijn om kopers aan te trekken.

Huis snel verkopen in Altea
Huis snel verkopen in Moraira
Verkoop je huis met een verkoop bord

Bepaal de juiste prijs om uw huis te verkopen

Uw vraagprijs bepaalt de groep potentiële kopers waarop u zich richt, aangezien kopers vaak zoeken naar woningen binnen een bepaalde prijsklasse. Het kan ook de staat van uw huis aangeven, zoals een huis dat onder de marktwaarde is geprijsd, kan bijvoorbeeld aangeven dat het gerenoveerd moet worden.

De prijs is afhankelijk van de markt. Makelaars in onroerend goed gebruiken vergelijkingen van onroerend goed – vergelijkbare huizenverkopen – om uw huis dienovereenkomstig te prijzen. De makelaar beoordeelt recente verkopen van woningen in uw buurt. Ze kijken naar huizen met vergelijkbare vierkante meters, kavelgrootte, slaapkamers, badkamers en andere kenmerken. De verzameling vergelijkbare woningen wordt de prijsmeter die bepaalt wat de markt voor uw huis zal dragen.

Wanneer u uw huis prijst, kunt u verkoopprikkels opnemen om de deal zoeter te maken. Overweeg om niet-permanente armaturen zoals een pooltafel of bubbelbad achter te laten. U kunt ook een huisgarantieabonnement van minimaal één jaar opnemen, maar zorg ervoor dat u een gerenommeerd bedrijf gebruikt.

Maak de beste beschrijving van de aanbieding

Een beschrijving van de aanbieding vergezelt de foto’s en het specificatieblad van uw huis op de MLS, die vervolgens te zien is op onroerendgoedwebsites. Uw makelaar moet een uitstekende beschrijving van uw huis kunnen schrijven voor de MLS. U kunt altijd de andere vermeldingen van uw agent bekijken om te zien of ze goed werk leveren bij het schrijven van beschrijvingen, of u kunt de beschrijving zelfs zelf schrijven. Dit doen ze bvb heel goed bij Moraira Invest Group makelaars in Moraira.

Goede advertentiebeschrijvingen bevatten trefwoorden waar huizenkopers naar op zoek zijn, zoals instapklaar bijvoorbeeld. De lijst moet ook hoogtepunten van de beste eigenschappen van het huis bevatten, zoals:

· Omheinde achtertuin
· Chef’s keuken
· Boerderij gootsteen
· Wrap-around veranda
· Hardhouten vloeren
· Vinyl ramen
· Nieuwe gevelbeplating/dakbedekking/etc

Zorg voor zoveel mogelijk viewings

Hoe meer mensen je huis zien, hoe meer aanbiedingen je waarschijnlijk krijgt. Wanneer u meerdere aanbiedingen op uw huis ontvangt, kunt u er een kiezen die het beste bij u past, zoals kiezen voor de hoogste prijs of kizen voor de snelste deal.

Je kunt je huis op een paar veelvoorkomende manieren laten zien. De meest voorkomende is door middel van privébezichtigingen waarbij de makelaar van de koper de koper door uw huis leidt. Dit is meestal makkelijker voor de koper. U kunt ook een open huis houden, waarbij uw makelaar meerdere kopers met en zonder makelaar op een bepaalde dag en tijd in uw huis verwelkomt.

Online kan een video en 3D walkthrough van uw huis plaats bieden aan mensen die geen open huis kunnen maken of op afstand kopen.

Stimuleer potentiële kopers

Er zijn een paar manieren waarop u kopers kunt stimuleren voor een snelle huisverkoop, waaronder de volgende:

Een gemeubileerde woning aanbieden

Als je toevallig aan het inkrimpen bent, kan het opnemen van meubels in de deal een goede stimulans zijn voor kopers. In plaats van meubels op websites te vermelden en te moeten verplaatsen, kunt u overwegen om er een incentive van te maken.

Bied een bonus aan voor een sluitingsdatum

Om u te helpen een huis over de finishlijn te verkopen, biedt u een sluitingsdatum aan met een kleine bonus voor de koper. Als u snel moet sluiten voor belastingdoeleinden, overweeg dan om een ​​verkoperskrediet aan de koper aan te bieden en zelfs een bonuscommissie voor de kopersagent.

Te vermijden fouten bij het verkopen van een huis

Er zijn veel gemakkelijk te maken fouten als het gaat om het verkopen van uw huis. Gelukkig zijn ze allemaal te vermijden. Hier zijn veelvoorkomende fouten:
Een onrealistische prijs bepalen: een nauwkeurige prijsbepaling voor uw huis, buurt en markt kan lastig zijn. Makelaars gebruiken vastgoedcomposities om huizen nauwkeurig te prijzen.
Grote problemen verbergen: Niets zorgt ervoor dat een koper sneller een contract verbreekt of opnieuw onderhandelt dan een verborgen probleem te vinden. Grote problemen signaleren kopers ook dat er mogelijk andere verborgen problemen aanwezig zijn. Zelfs kopers die “as is” in hun aanbod opnemen, kunnen nog steeds weglopen als een groot probleem wordt ontdekt. Wees altijd openhartig over de problemen van uw huis in de onthullingen van de verkoper.
Niet voorbereiden op het verkoopproces: Het volledig voorbereiden op de snelle verkoop van uw huis kost tijd en planning. Stappen overslaan vergroot de kans dat uw huis langer op de markt blijft dan nodig is en verlaagt mogelijk uw verkoopprijs.
Geen opvang van potentiële kopers: Het is erg belangrijk dat uw woning toegankelijk is voor bezichtigingen. Mensen willen meestal niet ongezien huizen kopen.
Geen foto’s van hoge kwaliteit hebben: kopers die door apps voor onroerend goed scrollen, zullen een advertentie met opvallende foto’s van hoge kwaliteit veel eerder beoordelen. Foto’s gemaakt met een top smartphone of camera met goed licht, kleuren and recht getrokken, werken beter. Hoe meer kopers interesse tonen in uw huis, hoe meer aanbiedingen u waarschijnlijk zult ontvangen.

Gerelateerde Artikelen

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.