EEN 3-STAPPENPLAN OM TE VERKLEINEN

Wanneer het tijd is om naar een kleiner huis te verhuizen, helpen deze tips je om de herinneringen op te slaan en de rommel op je nieuwe plek tot een minimum te beperken.

Verhuizen naar een nieuw huisje is vaak bitterzoet. Je bent enthousiast over de verandering, maar verdrietig om een ​​huis zo vol herinneringen achter te laten. Kleiner gaan wonen kan nog moeilijker zijn – een kleinere plaats betekent dat u geen ruimte heeft voor al uw huidige bezittingen.

Maar downsizing is ook een kans om op te frissen en opnieuw te beginnen. Als je de rommel opruimt, kun je je nieuwe plek vullen met de dingen waar je echt van houdt, waardoor het als thuis voelt.

Hier zijn drie stappen om te verkleinen zonder uw waardevolle bezittingen op te offeren.

  • Maak een plan.
  • Sorteer je spullen.
  • Herinneringen bewaren.
Mooi huis met zicht om te verkopen

1. Maak een plan

Maak een reisje naar je nieuwe plek en meet de grootte van je kamers en opslagruimtes. Dit is uw gids voor hoeveel u kunt meenemen. Het is beter te onderschatten dan te overschatten.

Terwijl u beslist wat u wilt bewaren en wat u weg wilt doen, doe de kamers een voor een. Verhuizen is een flinke klus en je hoeft het niet allemaal tegelijk aan te pakken. Plan om elke dag een klein beetje te doen en laat extra tijd over zodat je niet gehaast bent.

Bepaal eerst uw meubels. Door van groot naar klein te gaan, krijg je een beter idee hoeveel ruimte je nog moet vullen. Je wilt niet alles moeten herschikken als je die boekenplank niet mee kunt nemen.

2. Sorteer je spullen

Ga je het gebruiken? Het is gemakkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat je op een dag nog steeds dat 10-jarige shirt met de labels er nog aan zult hebben. Maar als u het het afgelopen jaar niet hebt gebruikt, zult u dat waarschijnlijk nooit doen.

Ontdoe je ook van veelvouden. Heeft u meerdere koffiepotten? Als u er maar één tegelijk kunt gebruiken, is het helemaal niet nodig om beide te bewaren.

Volg tijdens het sorteren een strikt ja/nee-beleid – geen “misschien” toegestaan. Maak een “ja”-stapel en een “nee”-stapel en dwing jezelf om te kiezen. Als je er niet van overtuigd bent dat het item een ​​ja verdient, dan is het een nee. “Misschien” stapels betekenen later gewoon meer werk.

Bepaal hoe u uw “nee”-stapel wilt verdelen. Misschien wilt of hebt u deze items niet meer nodig, maar ze zijn waarschijnlijk nuttig voor iemand anders. Speciale items kunnen worden doorgegeven aan vrienden of familieleden. Meubels, huishoudelijke artikelen, kleding en andere items in goede staat kunnen worden verkocht bij een garage sale of op sites zoals wallapop. Of u kunt ervoor kiezen herbruikbare items te doneren aan organisaties zoals Goodwill, die soms buurt- of zelfs residentiële ophaaldiensten aanbieden, waardoor uw taak veel eenvoudiger wordt. Alles wat beschadigd of onherstelbaar versleten is, moet zijn weg vinden naar de prullenbak.

3. Herinneringen bewaren

Digitaliseer foto’s om ruimte te besparen en deel ze gemakkelijk met familie. Fotoalbums nemen veel ruimte in beslag, en hoe vaak blader je er eigenlijk doorheen? Pak een digitale lijst en geniet van al je foto’s in een roterende diavoorstelling of maak een screensaver voor je tv of computer.

Maak foto’s van items die goede herinneringen oproepen, maar waar je geen ruimte meer voor hebt. U kunt terugkijken op de herinneringen zonder de items daadwerkelijk te bewaren.

Om ervoor te zorgen dat die waardevolle spullen in goede handen zijn, geeft u ze door aan uw kinderen, kleinkinderen of goede vrienden. Ze zullen dol zijn op het geschenk.

Een andere strategie is om souvenirs een nieuw leven te geven. Als je van knutselen houdt, zijn items zoals oude filmpjes, brieven en foto’s perfect voor scrapbooking, zodat je je ervaringen kunt vastleggen. Of maak driedimensionale kunstwerken met schaduwboxen. Door uw herinneringen op één plek te verzamelen, wordt het gemakkelijker dan ooit om ervan te genieten.

Downsizing is een emotioneel proces. Je zult items ontdekken die je in jaren niet hebt gezien, en je zult moeten beslissen wat je ermee gaat doen. Geef jezelf wat tijd om herinneringen op te halen en neem dan een beslissing. Houd rekening met uw ruimtebeperkingen. Neem mee wat echt waardevol is – alleen jij kunt beslissen waar je niet zonder kunt.

Stelt u zich eens voor: als u klaar bent met verhuizen, kunt u genieten van het nieuwe plekje.

Gerelateerde Artikelen

HEB IK EEN MAKELAAR NODIG

HEB IK EEN MAKELAAR NODIG

Als u op zoek bent naar een woning aan de Costa Blanca, kan dit een gecompliceerd en overweldigend proces zijn. Daarom kan het hebben van een makelaar aan uw zijde een groot verschil maken. Een makelaar is een professional die u kan helpen bij het vinden en kopen van...

STAPPEN OM KRAKERS TE VERMIJDEN

STAPPEN OM KRAKERS TE VERMIJDEN

Onderhandelen met illegale huurders over het betalen van rekeningen of het opnemen van voorraden zodra het huis is gekraakt, behoren tot de meest voorkomende en gevaarlijke fouten. Samen met onbetaalde huur is kraken een grote hoofdpijn geworden voor kleine...