BESTE PLEKKEN EN STEDEN AAN DE COSTA BLANCA

De Costa Blanca ligt aan de kust van de Middellandse Zee. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 18ºC, strekt de 250 km lange kust vol met baaien, stranden, restaurants, natuurgebieden, kliffen, meren en rivieren zich uit in de provincie Alicante.

We vertellen je hier over sommigen van de mooiste plekjes en dorpjes van de Costa Blanca om te bezoeken.

Calpe

Overzicht van Calpe vanaf de Peñon de Ifach

Eén van de beste plekken om te bezoeken in Calpe is de rots Peñón d’Ifach (Rots van Ifach). Een prachtige excursie die via een tunnel door de rots gaat en uitkomt (na een min of meer zware klim) op de top met een hoogte van 330 m. Het bezoek van de rots is zeer de moeite waard.

Een andere aanrader is een bezoek aan de Baños de la Reina (Baden van de Koningin) gelegen aan de kust van Calpe. Het Romeinse complex werd vroeger gebruikt als viskwekerij, maar vandaag de dag kun je baden in deze bijzondere natuurlijke zwembaden.

Dan hebben we ook de Salinas nog, waar je meestal flamingos kan zien – en uiteraard ook de oude stad van Calpe.

Altea

Overzicht van Altea vanaf de zee

Beroemd om zijn witte gevels, zijn vissershaven en zijn mooie bezienswaardigheden zoals de concertzaal Palau de Altea, de promenade Paseo Marítimo of de buurt Altea la Vella, het oudste deel van het dorp.

In dit artikel kun je meer over Altea leren.

Denia

Overzicht van Denia vanaf de zee

Dénia is de hoofdstad van de comarca (plaatselijke regio) waar zij in ligt en werd in 2015 door de UNESCO verklaard tot Creatieve Stad van de Gastronomie. In de stad staat een kasteel waar je een wandeling kunt maken over de muren uit de Islamitische periode uit de 11e eeuw met een mooi uitzicht over zee.

Denia staat ook bekend in de Costa Blanca voor zijn haven, waar de meeste “grotere” schepen vertrekken om bvb naar Ibiza te varen.

Benidorm

Overzicht van Benidorm in de Costa Blanca

Nummer 1 in toerisme aan de Costa Blanca en de autonome regio Valencia. Benidorm behoeft geen introductie, maar voor als je van plan bent deze mooie en interessante stad te bezoeken, loop dan zeker eens rond beide stranden en tussen de stranden bevind zich de Balcón del Mediterraneo, ook bekend als “Mirador de Benidorm”.

Feesten kan ook in Benidorm, en het is onze stad met meeste nachtclubs.

Torrevieja

Roze lagune te Torrevieja

In deze plaats staan noemenswaardige kerken uit de 18e eeuw zoals de Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción (Aartspriesterlijke Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis), of de Iglesia de Nuestra Señora del Rosario (Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Heilige Rozenkrans). Verder kan je wandelen over de Paseo del Dique de Levante, de Paso al Faro, of langs haar stranden en baaien. Ontdek wat je gezien moet hebben in Torrevieja.

Je moet weten dat je niet weg kan gaan zonder de beroemde Rosa lagune te hebben gezien.

Javea

Granadella strand in Javea

Bekend voor eén van de beroemdste stranden van Spanje ( Playa Granadella ) vanwege haar kristalheldere wateren en twee maritieme grotten die te bezichtigen zijn met kajaks die op het strand te huur zijn. Parkeren kan aan de weg op de heuvel naast het strand.

Moraira

Playa el Portet in Moraira

Moraira is een klein dorpje wat bekend staat voor makelaardij, en juweeltjes van de Costa Blanca zoals het strand van El Portet, een klein en charmant strandje met alle voorzieningen en een zeer goede sfeer.

Moraira is klein en rustig, heerlijk om heel het jaar door van te genieten.

Tabarca

Tabarca eiland in de Costa Blanca

Het eiland is gelegen op 9 km buiten de kust van Santa Pola en heeft een lengte van 1800 m en een breedte van een halve km. Op het eiland vind je veel historische plekken zoals de ommuurde citadel van Karel III en een museum dat de geschiedenis van het eiland vertelt.

Ze doen er ook eten op zee, waar je dus op een bootje zit, en ze brengen met een ander bootje jouw eten aan boord.

Alicante

Castillo Santa Barbara in Alicante

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige province en beschikt over een van de mooiste historische kernen van de kust van Alicante in het stadsdeel Santa Cruz. Hier vind je alle winkels van bekende merken en concert en culturele zalen.

Het kasteel van Santa Bárbara, gelegen op een hoge heuvel, staat als een kroon op deze majestueuze stad. De toegang tot het kasteel is gratis en er is een wisselende expositie te bezichtigen.

Hier is ook het strand van Postiguet bekend omdat het beschikt over de blauwe vlag en is met zijn promenade een waar icoon van de cultuur van de stad en de provincie en genoemd in het mystiche lied “La manta al coll”.

Villajoyosa

Villajoyosa gekleurde huisjes

Villajoyosa is de hoofdstad van de plaatselijke regio Marina Baixa en beschikt over veel bezienswaardigheden. De plaats is gebouwd op de ruïnes van de oude Romeinse stad Allon en is beroemd om de fabriek en museum van het chocolademerk Chocolates Valor. Villajoyosa is een traditioneel vissersstadje met bijbehorende haven en verschillende restaurantjes direct aan het strand.

Het staat ook heel bekend voor de gekleurde huisjes.

Hier vinden we mooie trekpleisters zoals het stuwmeer van de Amadorio. In juli wordt het feest van de Moren en de Christenen gevierd dat tevens is verklaard tot internationaal toeristisch belang.

Fuentes del Algar

Fuentes del Algar in Callosa d'en Sarrià

Leer dit kleine natuurgebied kennen dat gevormd wordt door de loop van de Algar rivier, vol met watervallen en bronnen die in de bergen ontspringen. Dit geschenk van de natuur bevindt zich op 3 km van het centrum van het plaatsje Callosa d’en Sarrià.

Guadalest

Kasteel van Guadalest

Ondanks dat het dorpje niet direct aan de kust ligt, is de zee relatief dichtbij en is het vermelden van het plaatsje zeker de moeite waard. Dit kleine dorpje heeft zijn middeleeuwse karakter behouden en herbergt daarom veel historie binnen de muren van het kasteel dat we kunnen bezoeken. Dit en de grote hoeveelheid aan bars, restaurants en musea, maakt dat Guadalest een van de meest charmante dorpjes in de provincie Alicante is om te bezoeken.

¿Waarom heet de Costa Blanca zo?

Costa Blanca is Spaans voor Witte Kust. Men zegt dat de kust vanuit de lucht als een witte glinstering ziet door de weerkaatsing van de zon op de witte gevels van huizen in de dorpen (zoals Altea bijvoorbeeld), naast het contrast dat de witte baaien en stranden maken met het intense blauw van de Middellandse Zee.

Een andere theorie is dat British Airways deze naam gebruikte in een reclamespotje om het vliegverkeer tussen Londen en Valencia in de jaren 50 te promoten.

Leer je graag nog meer over de Costa Blanca? Bij Moraira Invest Group hebben ze een leuke post geschreven die je hier kan vinden!

Gerelateerde Artikelen

NIE NUMMER IN SPANJE

NIE NUMMER IN SPANJE

Als je van plan bent om in Spanje te gaan wonen of werken, heb je misschien wel eens gehoord van het NIE-nummer. De NIE, of "Número de Identificación de Extranjero", is een uniek identificatienummer dat wordt toegekend aan buitenlanders in Spanje. Het is een cruciaal...

KERSTMIS & NIEUWJAAR COSTA BLANCA

KERSTMIS & NIEUWJAAR COSTA BLANCA

De Costa Blanca viert kerstmis en nieuwjaar, niet echt een "witte kerst", maar wel zonnige feestdagen. Bekend als een van de gebieden met de meeste festiviteiten, mist de Costa Blanca geen activiteiten tijdens kerst en nieuwjaar. Laten we eens kijken wat de bekendste...

WAT TE DOEN AAN DE COSTA BLANCA

WAT TE DOEN AAN DE COSTA BLANCA

De Costa Blanca is een van de mooiste mediterrane Spaanse Costa’s. De Costa Blanca, gelegen in de provincie Alicante, is goed verbonden met een bestemming met 2 internationale luchthavens, namelijk de luchthavens van Valencia en Alicante, de laatste in de stad Elche....