8 TIPS VOOR MAXIMALE GEZELLIGHEID

Aangezien het zonnetje de meeste dagen van het jaar de Costa Blanca overnemen, brengen we veel tijd buiten door, maar willen we niet allemaal af en toe een gezellige dag of twee thuis? Hoewel de trend in Spanje misschien is gekomen en gegaan, weten Nederlanders hoe ze moeten gedijen in de winter, en dit kan worden gecombineerd met onroerend goed in Spanje.
Koffie in het gezellige huisje
Gezellig in de zetel met koffie
Voor degenen die niet alleen op zoek zijn naar de volgende serie op de “aanbevolen” lijst, hier zijn een paar ideeën om uw huisje gezelliger te maken:

1. Bepaal de sfeer

Kaarsen zijn een belangrijk ingrediënt voor een uiterst comfortabele sfeer. Ze zorgen niet alleen voor mooie, zachte verlichting, ze voegen ook warmte en geur toe aan je ruimte.

Tip: Kies seizoensgeuren, of kies een zomerse geur, zoals kokos en bloemen, om de seizoensblues tegen te gaan.

2. Bak iets

Comfort eten staat centraal in de gezellige beleving. Maar het begint niet alleen wanneer je de cake (of koekjes of taart) eet – het begint wanneer je de creatie voorstelt.

Blader door je favoriete kookboeken of door een aantal baksites, kies je ingrediënten zorgvuldig en meng ze met zorg, neem de tijd om van de taak te genieten. Het is gewoon een bonus dat je baksel je ruimte zal overspoelen met heerlijke geuren – en ook nog eens goed smaken.

Tip: Neem contact op met een vriend of familielid wiens recepten waardering verdienen, en vraag of ze je kunnen laten zien hoe je hun spectaculaire vaardigheden kunt uitwerken. Je kunt een videogesprek opzetten als je elkaar niet persoonlijk kunt ontmoeten.

1 uur mix van gezellige muziek, te combineren met onze tips
Warme sfeer in gezellig huisje
Seizoensgebonden activiteiten

3. Textuur toevoegen

Mooie dekentjes, schapenvachten en kussens zorgen voor een veel uitnodigendere ruimte. Bedek je oppervlakken met zoveel luxe stoffen en kussens als je kunt vinden en ga lekker liggen. Tip: Voel je vrij om nep te gaan, of als de kosten het niet toelaten, zoek goedkope alternatieven.

4. Haal de bordspellen tevoorschijn

Trek je partner of kinderen weg van hun schermen en verzamel rond de tafel voor wat ouderwets plezier. Of je nu kiest voor de competitieve strategievariant of voor de lachwekkende sociale games, er zijn opties voor iedereen. Voor de minimalisten onder ons kan zelfs een spel kaarten genoeg entertainment bieden. Tip: Op zoek naar opties voor gamen op afstand? Er zijn veel online groepsgaming-apps en veel mensen hebben creatieve manieren bedacht om de klassiekers ook via Zoom te spelen. Start een game en onderhoud je connecties het hele jaar door!

5. Perfectioneer je spel met warme dranken

Warme chocolademelk, appelcider, glühwein – kies je gif. Wat het ook is, vind je eigen speciale recept dat zo heerlijk is dat je niet kunt wachten om het te laten zien. Organiseer een virtueel happy hour en deel het met familie en vrienden. Tip: Ja, je kunt whisky in die drankjes doen. Maar het is meestal een goed idee om ook een mocktail-versie te perfectioneren, voor degenen die niet opdrinken.

6. Omarm het truienweer

Als je nog geen favoriete trui hebt, is het tijd om er een te zoeken. Het moet iets zijn waar je je thuis voelt als je het aantrekt. Kasjmier, wol, mohair – alles is voldoende. Wat je ook kiest, combineer het met dikke sokken! Tip: Zoek wat beginnersboeken of tutorials en probeer zelf te breien, haken of weven, en maak in de loop van de winter je eigen trui. Zoek een online breicirkel voor tips en aanmoediging.

7. Stel je koude-buiten-afspeellijst samen

Maak een mix van muziek die je inspireert om al die dingen te doen waardoor je je absoluut geliefd voelt in je ruimte. Zet het op shuffle, ontspan, herhaal. Tip: Instrumentals zijn niet voor niets klassiekers – ze kunnen voor bijna alles als achtergrond dienen. Bij twijfel hebben de meeste muziekservices vooraf gemaakte afspeellijsten, waarvan u sommige kunt filteren op stemming.

8. Doe seizoensgebonden activiteiten

Karamel appels maken? Check. Werken aan je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Check.  Tip: Wat uw favoriete seizoensactiviteiten ook mogen zijn, maak een plan om ze te laten gebeuren — zet het in uw agenda, stel een herinnering in op uw telefoon of zoek een “accountability-partner” (een vriend of familielid die u het duwtje in de rug zal geven die je nodig hebt), en voel de magie van zelfs over je heen spoelen.
Modern huis gezellig maken

Gerelateerde Artikelen

Gerelateerd

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.